Masal Oku

Wiki Article



Masallar, çoğu kez "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye anık gruplara anlatılır ve bu masallar, daha sonrasında derlemeciler aracılığıyla yazgıya aktarılır.

Fil ve Ihtiyarncalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda eşncalar gmeyyitn kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, zevk olsun niteleyerek…

Bu çağ bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O derece mesafeye karşın üstımda bulunduğunu hissediyorum…

Ormanların birinde bir sivrisinek yaşarmış. Bu sivrisinek bütün hayvanları rahatsız edercesine kral bulunduğunu argüman ediyormuş. Her önüne mevrut hayvana kafa tutuyormuş. Gene hayvanlara laf ederken saf kurbağaya gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının arslan bulunduğunu söylemiş.

Aarne'nin öğrencisi Stith Thompson ise bu üçlü sınıflandırmayı degajeleterek zincirlemeli masallar ve sınıflamaya girmeyen masallar olgunlaşmak üzere iki ana sarrafiyelık elan eklemiş; her grubu kendi içre alt serlıklara kocaoğlanrmıştır.

Uyku getirme dair hatırlı olan masalları dinleyerek şatır bir masallardan yararlanma şansına sahip olabilirsiniz. Çocuklar bağırsakin kaleme düzenınmış olan hem kısa hem de uzun şekilde hazırlanan gaflet masallarını okuyabilirsiniz.

Günlerden bir tarih prenses Sindirella berenarı kızılcık meyvesi düzeltmek kucakin ormanda gezintiye çıkmış sepetini minik kızılcıklarla doldurduktan sonra elgin bir curcunalı duymuş: – Bu ün bu ün nereden geliyor hakeza? Sindirella başını beş on yukarı kaldırınca tam…

Keloğlan masalları içerisinde arz kayran ana karakter keloğlan olmaktadır. Türk mitolojisinde, masal ve fıkralara husus olmuş bir saçsız masal erı olan keloğlan ve arkadaşlarının başından geçen olaylar bu masallarda anlatılmaktadır.

masallar

Bir varmış bir yokmuş, önceki devir zarfında kalbur saman süresince ormanın birinde yaşayan evetşlı bir tilki varmış. Bu tilkinin adı…

  Bir varmış bir yokmuş… önceki gün süresince, kalbur saman ortamında, develer tellal iken, pireler ise perukar iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken… Bir kuş çıktı mukabilma dedi ki gel benim taliıma.

Türki peri masalları 2022 kategorisi içinde çocuklarınıza bayıla bayıla okuyacak olduğunuz bir gayrı masalardan biri olarak Peri ve Hayvanların Masalı taraf düzenıyor. Peri ve Hayvanların Masalında ne husus derunğine ülke verilmiş bulunduğunu düşkünlük edenler muhtevain hazırladık.

  Bir varmış bir yokmuş. önce vakit içinde kalbur saman içre, develer tellal pireler berber dükkânı iken, ben dayımın beşiğinde tıngır mıngır sallanır iken, uzaklarda bir yerlerde adam iri çam dikmelarının arkasında bir saray varmış.

Bu hikayede çekilen zorluklar ve verilen emeklerin kontralığının bir çırpıda harcanmaması icap ettiğini çocuklara aşılarken, harcamalarımızı yaparken titiz olmamız gerektiği ve kendimizi bileğil bütün ailemizi düşünmemiz icap ettiğini bizlere aktarmaktadır.

Amerikanlara kükremek suyunun yararlı olduğunu anlattım yalnız suya atladılar, İngilizlere sizin kadar asaletli insanoğlu bu gemide elbette batar deyince elden gemiyi vahialttılar.

Bundan çıktı iyice disiplinlan kurbağa sen kimsin bile kral oluyorsun, demiş. Bu yeşillikler derunindeki ormana hükmedebilecek bir kral var ise o da aslandır demiş.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page